Tranzacții pe termen

Cumpărați sau vindeți valută și vreți să evitați consecințele negative ale oscilațiilor cursului de schimb?
Fixați-vă cursul actual cu până la doi ani în avans.

Beneficiile asigurării împotriva riscului de schimb valutar

Depozit redus

Forward-urile de scurtă durată, cu decontare în termen de 10 zile calendaristice, sunt fără depozit. În cazul Forward-urilor de lungă durată, depuneți un depozit mic sau utilizați link-ul Treasury.

Comoditate

Tranzacțiile pe termen vă aduc economii considerabile de timp și liniște de până la doi ani în avans. Nu mai trebuie să urmăriți permanent evoluția cursului de schimb.

Limite reduse

Puteți asigura împotriva fluctuațiilor cursului sume începând cu 10.000 EUR sau 10.000 USD. Pentru altă valută, aceasta este echivalentă cu 10.000 USD.

Flexibilitate

Tranzacțiile pe termen se pot personaliza. În funcție de cerințele dvs., mutăm data decontării Forward-ului negociat inițial.

Experiența clienților cu Tranzacțiile pe termen

Barbora Havířová

Datorită forward-urilor pe care le realizăm cu Citfin, suntem capabili să optimizăm costurile financiare și, astfel, să minimalizăm pierderile cauzate de cursul de schimb. Cel mai mult apreciem, la colaborarea noastră cu Citfin, faptul că apreciază aceleași valori ca și compania noastră. Flexibilitate, profesionalism și comportament onest.

Chief Financial Officer, Barbora Havířová
ICE Industrial Services a.s.

Helena Zumr Janů

Am început ca o firmă mică, în urmă cu cinci ani, și am avut probleme, la o bancă mai mare, cu care colaboram atunci, la care aveam cont, să facem așa-numitele forward-uri, ceea ce a fost o problemă majoră pentru noi. Așa că ne-am informat la un furnizor de-al nostru și acesta ne-a recomandat Citfin. Ne-am spus că vom încerca și pot spune că am făcut bine.

Helena Zumr Janů
administrator, HD COMMODITY s.r.o.

Sunați gratuit, scrieți-ne oricând

Vă stăm la dispoziție pe infoline în zilele lucrătoare, între orele 8.00 - 17.30

Cum funcționează

Înainte de a începe să utilizați tranzacțiile pe termen, Citfin vă explică totul detaliat și împreună vom încheia contractul-cadru.

Tranzacțiile pe termen le puteți negocia telefonic la departamentul dealing. Confirmarea o găsiți în Internet Banking.

În continuare, trimiteți pe contul Citfin un depozit mic, eventual utilizați cadrul alocat link-ului treasury.

În ziua decontării, transferați restul fondurilor pentru realizarea tranzacției.

Citfin trimite valuta cumpărată în conformitate cu instrucțiunile dvs.

Mai multe posibilități, economii mai mari

Forward valutar standard

Forward valutar cu fereastră este un instrument financiar derivat care poate asigura cursul de astăzi pentru o zi concretă din viitor.

Forward valutar cu fereastră

Cumpărarea sau vânzarea de valută la un curs stabilit, cu decontare a tranzacției de schimb în fereastră între 3 - 60 de zile, încheiat pentru maxim 2 ani.

Par Forward valutar

Serie de Forward-uri valutare cu date de decontare diferite pentru aceeași pereche valutară și cu un singur curs de schimb.

Par Forward valutar cu fereastră

Serie de Forward-uri valutare cu date diferite de decontare la aceeași pereche valutară și cu un curs de schimb unic. În cazul fiecăruia dintre aceste tranzacții pe termen se poate alege intervalul de decontare între 2 și 60 de zile.

Swap valutar

Vânzare sau cumpărare de o valută după alta, cu recumpărarea sau revânzarea acesteia după o anumită perioadă de timp, la un curs convenit. Servește la depășirea lipsei temporare de lichidități într-o valută, cu surplus de altă valută.

Întrebări frecvente

  • Cursul de schimb actual la fața locului, în momentul încheierii Tranzacției pe termen
  • Puncte de Pip care exprimă diferența dintre dobânda valutei vândute și cumpărate pe perioada pentru care este încheiată Tranzacția pe termen
  • Marjele Citfin

Riscul care decurge din Tranzacțiile pe termen sunt legate, în special, de evoluția cursului de schimb actual în detrimentul clientului, atunci când cursul de schimb al pieței este mai favorabil pentru client decât cursul de schimb din Tranzacția pe termen. În astfel de momente pot apărea pierderi, chiar în sume ce depășesc valoarea depozitului făcut de client. Înainte de a începe să utilizați tranzacțiile pe termen, familiarizați-vă cu directivele MiFID.

În legătură cu achiziționarea unei licențe pentru afaceri cu valori mobiliare în temeiul § 6 din Legea nr. 256/2004 Col. de legi privind afacerile de pe piața de capital, cu modificări ulterioare (denumită în continuare „ZPKT”), care transpune în legislația cehă Directiva europeană 2004/39/CE din 21 aprilie 2004 privind piețele instrumentelor financiare (numită în continuare „MiFID”), al cărei scop este în special sporirea protecției clienților cărora le sunt oferite servicii de investiții și creșterea transparenței piețelor de capital, informăm clienții noștri cu privire la anumite schimbări legate de furnizarea serviciilor de investiții (tranzacții pe termen).

La furnizarea serviciilor de investiții, dealerul de valori mobiliare trebuie:

  • să acționeze sincer, corect și profesionist, în conformitate cu interesele clientului,
  • să furnizeze informații adecvate și complete care nu pot fi neclare, înșelătoare, mincinoase sau nedrepte,
  • să furnizeze clienților săi servicii de investiții care să țină cont de situația lor particulară.

Cuprins:

  1. Date de bază despre societate
  2. Servicii de investiții și instrumente de investiții
  3. Categorisirea clienților
  4. Atenționare asupra riscurilor legate de utilizarea instrumentelor de investiții
  5. Politica privind conflictele de interese
  6. Reguli privind manipularea activelor clientului
  7. Fondul de garantare al dealerilor de valori mobiliare
  8. Reguli privind punerea în aplicare a ordinelor

Cererea de includere în categoria „Client profesionist“ poate fi găsită AICI.

Pentru mai multe informații despre obligațiile și beneficiile MiFID, vă rugăm să vizitați site-ul Băncii Naționale a Cehiei – MiFID: ghidul consumatorului – investiții în produse financiare

Nu, nu veți plăti. Veți primi un curs pe termen și veți ști cu cât veți cumpăra sau vinde valuta. Nu plătiți nicio taxă.

Cursul diferă prin așa-numitele puncte pips. Acestea sunt adăugate la cursul spot și sunt calculate pe baza diferenței dintre ratele dobânzilor valutelor tranzacționate. Diferența dintre ratele dobânzilor celor două valute se reflectă apoi în cursul pe termen.

Da și nu. Tranzacția este negociată ferm pentru data convenită, însă prin utilizarea operațiunii Swap se poate muta decontarea tranzacției la o dată anterioară sau ulterioară decât cea convenită inițial.

Dimpotrivă, tocmai întreprinderile mici și persoanele fizice autorizate pot preveni, datorită tranzacțiilor pe termen, pierderile potențiale datorate fluctuațiilor cursului de schimb.

Prin negocierea unei operațiuni pe termen, vă angajați ferm să decontați o astfel de tranzacție. Citfin asigură pentru dvs., în același timp, cursul de pe piață. Costurile și riscurile care decurg din încheierea acestei tranzacții ne acoperă tocmai depozitul efectuat, pe care însă vi-l returnăm în momentul decontării tranzacției pe termen.

Acoperirea procentuală a poziției dvs. valutare se modifică în funcție de evoluția cursului pe piață. În cazul în care cursul de schimb deviază semnificativ de la valoarea cursului garantat de dvs., se modifică și procentajul depozitului dvs. Această diferență trebuie completată.

Nu este. Îi sunați pe specialiștii noștri de la dealing, stabiliți cu ei cursul și decontarea și nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la nimic. Vom avea grijă de tot restul, iar dvs. vă veți putea bucura de faptul că, începând de astăzi, știți cu cât veți cumpăra sau vinde în viitor.

Sunați gratuit, scrieți-ne oricând

Vă stăm la dispoziție pe infoline în zilele lucrătoare, între orele 8.00 - 17.30


  Sunt client

Prin trimiterea acestor date ne permiteți procesarea datelor cu caracter personal în volumul definit în documentul Informații privind procesarea datelor cu caracter personal ale clienților Citfin – Finanční trhy, a.s. de economii. Puteți să refuzaţi oricând această procesare a datelor dvs. cu caracter personal, prin trimiterea unui e-mail la adresa marketing@citfin.cz.